Mulla happesuse määramine:
- Selleks , et määrata mulla happesust (рН), võtke mõne sentimeetri sügavuselt 10-20 g kasvupinnast ja asetage see kaanega topsi, seejärel valage peale 100-200 ml vett.
- Sulgege kaanega tops ja seejärel raputage, et vesi seguneks kasvupinnasega.
- Peale 5 minuti möödumist asetage lakmuspaberi riba testitavasse segusse seniks kuni muutub värvus (ca 2 min).
- Seejärel võtke lakmuspaber välja ja võrrelge seda pakendil oleva skaalaga.
- Skaala värvus näitab teie mulla pH.
Aeg-ajalt tuleks kontrollida mulla pH, kuid ei soovitata seda teha kohe peale intensiivset vihma perioodi, pikka põua perioodi ja samuti kohe peale mulla lupjamist.
Happelist mulda armastavad taimed(vajalik mulla pH):
- pH 3,5 – 4,5: sinikad, pohlad, jõhvikad.
- pH 4 – 4,5: rododendronid, mustikad, lõikheinad, kanarbikud, asalead, eerikad, hortensiad, ilunõgesed.
- pH 4 – 6,5: mägimännid, harilikud elupuud, arukased, mahooniad, lodjapuud, põõsasmaranad, kanada tsuugad.
- pH 4,5 – 5,5: orhideed, mürdid, sõnajalad, priimulad, bromeelialised, kameeliad, fuksiad, flamingolilled.
- pH 5,5 – 6,5: liiliad, tiigerlehikud, suhkrulehed, maikellukesed, alpikannid, pelargoonid, abuutilonid, asparid, begooniad, viigipuud, kartulid.
P.S. Soovitame „MULLA HAPPESUSE TÕSTJA pH4, “, 500 g (UUDIS: minilabor pakendis!) Mustikatele, pohladele, rododendronitele, asaleadele ja teistele happelist mulda armastavatele taimedele.